woensdag 27 januari 2016

vervolg leren breien en workshop

Hoi allemaal,

Intussen ben ik er al wel achter: breien is net zo verslavend als haken ;-) De col naar patroon van garnstudio is inmiddels af en ik draag hem iedere dag! Dit is echt een fijn patroon om mee te beginnen: niet te moeilijk en breit lekker weg.
 Na het maken van de col vond ik dat ik wel toe was aan een nieuwe brei-uitdaging. Ik vond deze mooie pannenlap met een kabel/kantpatroon. Wel een behapbaar project, dacht ik. En inderdaad: niet een te groot project, maar ik heb me wel vergist in de moeilijkheid van het kant- en kabelpatroon. Het breien op zich ging nog wel, maar help..... wat als ik een fout maak? Aan het begin leek het boven verwachting goed te gaan. Ik was zo bang voor fouten dat ik super geconcentreerd was. Het leek warempel nog wat te worden ook. Door dit kleine succes werd ik wat overmoedig en zitten er inmiddels al meerdere (kleine) fouten in het patroon. Ik heb overwogen het uit te halen, maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik de steken weer allemaal goed op de naald krijg en waar ik dan weer moet starten in het patroon. Ik begin nu langzaam aan het idee te wennen, dat ik hem gewoon ga afbreien en de fouten accepteer. (zo kan ik toch later ook altijd weer zien hoe mijn tweede project eruit zag). Mijn volgende breiproject ga ik wat simpeler houden.
Verder gaf ik zaterdag 16 januari weer een workshop mochila haken aan 8 enthousiaste en gezellige dames bij Rits in (Zwolle). Wat is dat toch leuk om te doen! 
Voor de meesten was de nieuwe techniek in het begin wel even wennen. Je ingesleten haakbewegingen moet je ineens heel anders maken. Maar er was vooral veel enthousiasme over alle mogelijkheden van deze techniek. Natuurlijk zijn de bekende ronde tassen prachtig, maar er is veel meer mogelijk met deze techniek. Tijdens de workshop haakten wij aan dit leuke etui, maar zelf ben ik net begonnen aan een vriendje voor dit schattige knuffeltje. Binnenkort komt het patroon in mijn Etsy en Ravelry shop.
Ik ga weer gauw 'aan de haak'. Fijne week!

Madeleen


1 opmerking:

  1. Ik ben echt onder de indruk van wat je allemaal al gebreid hebt, ik zou die steken nog niet aandurven als beginner!
    Groetjes, Sarah

    BeantwoordenVerwijderen