maandag 27 augustus 2018

International diploma in crochet

*English below*

Eén van de leukste dingen vind ik toch wel om mijn passie voor het haken te kunnen delen met anderen. Door middel van dit blog, mijn patronen, mijn boek, workshops....  Het is altijd fijn om te zien wanneer anderen ook blij worden van het haken en de patronen.

Tegelijkertijd vind ik het dan heel belangrijk dat wát ik deel, ook klopt en duidelijk is. Vanuit (haak)technisch oogpunt, maar ook in de manier van beschrijven. Ik doe daarvoor altijd mijn uiterste best en al hoewel ik voor mijn gevoel behoorlijk wat weet op haakgebied is er ook nog zoveel dat ik niet weet! Dat was voor mij één van de belangrijkste redenen om te starten met 'International diploma in crochet' , gestart door Pauline Turner.

Het diploma bestaat uit 3 onderdelen. Deel 1 gaat met name over haaktechnieken. Deel 2 gaat over ontwerpen. Alhoewel ik niet kan wachten om te starten met deel 2, heb ik in de eerste 3 weken dat ik nu gestart ben met deel 1 al zoveel meer geleerd dan ik gedacht had! Vaak kleine dingen, maar ze zorgen er wel voor dat het uiteindelijke resultaat er veel beter en netter uitziet. Je merkt het al: ik ben enthousiast!

Vorige week stuurde ik mijn eerste paar samples naar Engeland en ik kan niet wachten op de feedback. Toch best spannend! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om zo nu en dan wat meer te horen van mijn vorderingen en ervaringen.Verder ben ik wat aan het puzzelen of ik mijn blog zal verhuizen naar Wordpress. Blogger was heel fijn om te starten, maar inmiddels verlang ik wel naar meer mogelijkheden en ik denk dat Wordpress die gaat bieden. Wel zie ik op tegen al het werk dat deze 'verhuizing' met zich meebrengt, daar zal ik wel even een poos zoet mee zijn. Ik ken Wordpress nog niet en ik wil ook deels een frisse nieuwe start maken met een nieuw uiterlijk en indeling van mijn blog en wie weet op termijn een eigen webshop. Wordt vervolgd!

Madeleen

One of the nicest things for me is to share my passion for crochet with other people. I really love writing this blog, creating patterns, giving workshops, etc.

At the same time it's very important for me that the things I share are correct en clear. From a crochet technic point of view, but also the description of the pattern.  I always do my utmost best to achieve that and although I think I already know pretty much about crochet, there are also many things I don't know! That's one of the main reasons I've started the International diploma in crochet.

The diploma has 3 parts. Part 1 includes crochet techniques, part 2 is mainly about designing. Although I can't wait to start part 2, I've already learned a lot in the first 3 weeks since I started part 1! Often little things, but they make the result so much better and neat. 

I've sent the first few samples to the UK last week and I can't wait to hear the first feedback. It's really exciting and I'm a little bit nervous.... In the future would like to share some of my experciences and progress on my blog. I hope you'll like that.


Madeleen


5 opmerkingen:

 1. Ik heb je blog pas onlangs ontdekt, maar wat een prachtige creaties maak je. Amai, ik wist niet dat er zoiets bestond als een diploma in haken. Veel succes (en plezier) in het behalen ervan!
  Liefs, Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve compliment! Ik wist tot voor kort ook niet dat het bestond, maar ben superblij dat ik het ontdekt heb en kan gaan doen! Ik hoop jullie via mijn blog, FB en IG op de hoogte te houden. Liefs, Marlies

   Verwijderen
 2. Hé wat leuk! Je wordt dus een echte 'professional'! Veel succes en plezier ermee!
  ps: Over Wordpress hoor ik tegenstrijdige dingen, voor mij persoonlijk hoeft het niet, ik heb al veel bloggers zien terugkomen van Wordpress. Het heeft een goeie naam maar ik weet niet of het dat verdient...
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sigrid, ha... ha... ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk op te steken van de cursus! Bedankt voor je info over Wordpress. Voordat ik er veel tijd in ga steken, ga ik toch nog maar eens googlen. Zou toch jammer zijn, als ik daarna weer terug wil....
   Liefs, Marlies

   Verwijderen
 3. Ik volg je op de voet. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat met je haakdiploma! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen