maandag 16 juli 2018

Haakproject kiezen voor de zomervakantie

Voordat de zomervakantie echt begint, vind ik het fijn om alvast een plan te hebben wat ik wil haken in de vakantie. Voor mij betekent de vakantie vaak wel dat ik ook wat meer tijd heb om echt haakmeters te maken en dan wil ik daar ook wel graag van profiteren. Het plan voor mijn zomerproject van dit jaar broedde al een poos in mijn hoofd. Het wordt in ieder geval een deken, maar de details vertel ik nu nog even niet.... eerst maar eens kijken hoe het gaat uitpakken ;-)

Met welke kleuren ik wil gaan werken wist ik ook al vrij snel, maar het kiezen van het juiste garen kostte me meer hoofdbrekens. Eigenlijk wilde ik met een licht garen (qua gewicht) gaan werken, zoals wol of een acrylmix. Maar ja.... vind de juiste kleuren maar eens die je dan al in je hoofd hebt zitten. In acryl lukt dat dan weer wel, maar ik bedacht me dat bij zweterig weer acryl misschien niet de meest handige keuze zou zijn. Dat gaan zo aan je handen plakken.

Al met al ben ik toch weer op mijn vertrouwde katoenen garen uitgekomen. Fijn voor in de zomer en in heerlijk veel kleuren te verkrijgen. Maar ik heb me wel voorgenomen: een volgend groter project wordt van een ander garen. Iets nieuws uitproberen vind ik namelijk ook zo leuk. Hoe haakt het, hoe valt het, hoe zijn de kleuren? Er is zoveel te ontdekken!


Hoe pak jij het kiezen van een zomerproject aan? Bedenk je het ook al ruim van tevoren? Neem je 1 of meerdere projecten mee? Welk garen gebruik je graag in de zomer? Ik ben heel benieuwd!

Ik wens jullie in ieder geval alvast een fijne ontspannen zomer, met veel creativiteit toe!

Madeleen

3 opmerkingen:

  1. Ik maak zelden plannen voor projecten, ik kies impulsief en waar ik zin in heb :-) En dekens haak ik bijna altijd met acryl of een mix, want katoen wordt zo zwaar. Aan de andere kant blijft katoen langer mooi en is het effect ook wel netter. Ik wens je veel plezier met de nieuwe deken en een fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel: leuk om te horen hoe het bij jou gaat! Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd wat je gaat maken. Meestal kies ik een van de projecten uit waar ik toch al mee bezig ben. Soms kies ik iets nieuws (Wat dan vaak al ligt te wachten tot ik begin 😉).

    BeantwoordenVerwijderen